Twijfels over het welzijn van uw kind…

Hoogbegaafde kinderen zitten vaak niet zo lekker in hun vel. Dit kan zijn omdat ze moeite hebben om goed aan te sluiten bij hun leeftijdsgenootjes of omdat ze zich vervelen op school. Dit kan zich op veel verschillende manieren uiten. De vragen die wij hierover krijgen, lopen dan ook sterk uiteen:

“Onze dochter komt altijd zeer druk uit school. Nu las ik iets over hoogbegaafdheid en ik herkende mijn dochter in de kenmerken. Kan het zijn dat ze hoogbegaafd is?”

“Tim haalde altijd heel goede resultaten maar nu blijft hij waarschijnlijk zitten op school, is hij aan het onderpresteren?”

“De leraar vindt mijn zoon lastig en nu dreigt hij buiten de boot te vallen. Hoe overtuig ik de school dat mijn zoon hoogbegaafd is?”

Hoogbegaafdheid is niet per se een verklaring voor bovenstaande vragen, maar het kan zeker meewegen. Als u vermoedt dat uw zoon of dochter hoogbegaafd is, dan is het verstandig om dit te laten testen!

 

Alleen u ontvangt de testuitslag

Bij OC het Kabinet hechten we een grote waarde aan uw privacy (en die van uw kind). De uitslag van een test zullen we dan ook altijd alleen aan de ouders sturen. U bepaalt of u deze aan de school of andere instanties wilt tonen.

 

Na de uitslag

Als wordt vastgesteld dat uw kind hoogbegaafd is, dan is een goede begeleiding – thuis en op school – erg belangrijk. In de rapportage geven we dan ook altijd zo veel mogelijk praktische aanbevelingen voor uw specifieke situatie. Ook bieden we u graag de mogelijkheid voor een adviesgesprek achteraf.

Nu een professioneel afgenomen hoogbegaafdheidsonderzoek inclusief intake en rapportage voor slechts € 895,-

Inschrijven