Even op adem komen

SlimmeKinderen.nl neemt het hele jaar door hoogbegaafdheidstesten af. Onze orthopedagogen weten precies hoe ze uw kind (en u) op zijn gemak kunnen stellen. We starten met een kort gesprekje om uw kind even tot rust te laten komen en een beeld te krijgen van zijn of haar belevingswereld.

Het onderzoek

Het onderzoek start met een intelligentietest, hiervoor gebruiken wij de WISC-V. Afhankelijk van de leeftijd van uw kind en de specifieke zorgvraag worden er vervolgens een of meerdere persoonlijkheidsvragenlijsten, een motivatietest, een creativiteitstest en/of een concentratieonderzoek uitgevoerd. Meestal vragen we ook om een of meer tekeningen te maken. Deze testen geven een zeer uitgebreid beeld van de capaciteiten van uw kind. Op basis van deze resultaten en onze observatie ontvangt u een onderzoeksrapport met heldere conclusies en aanbevelingen.

Inschrijven

Voor het inschrijven kunt u gebruik maken van het inschrijfformulier op deze website. Na ontvangst van uw inschrijving is de procedure als volgt:

  1. De intake

Wij nemen op werkdagen telefonisch contact met u op voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we de specifieke situatie van uw kind en maken we indien van toepassing een afspraak voor onderzoek.

  1. De afspraak

U ontvangt van ons via e-mail een bevestiging van de gemaakte afspraak, de testdatum en een duidelijke routebeschrijving naar onze testlocatie (OC het Kabinet) in Utrecht. In deze mail vindt u ook een link naar een online (ontwikkelings)vragenlijst. Zodra u deze lijst heeft ingevuld en wij deze hebben ontvangen is de afspraak definitief.

  1. De test

Op de testdag brengt u uw kind op het afgesproken tijdstip naar het Kabinet. U hoeft niets voor te bereiden! We starten met een kort gesprekje over de ontwikkelingsvragenlijst. Mocht u nog vragen hebben over de test of over ontwikkelingsvragenlijst dan heeft u alle gelegenheid om deze vooraf te stellen.

Het afnemen van de tests duurt  4 à 5 uur. We zijn gevestigd vlakbij een gezellige winkelstraat, dus u kunt tijdens de testafname en de lunchpauze genieten van een kopje koffie in een van de cafeetjes of even lekker winkelen. Er is geen wachtruimte of lobby in ons pand. Wij raden u aan om uw kind een lunchpakketje mee te geven.

  1. De rapportage

Binnen 10 werkdagen ontvangt u van ons de rapportage van het onderzoek inclusief professionele interpretatie en advies.

Een professioneel afgenomen hoogbegaafdheidonderzoek inclusief intake en rapportage voor slechts € 895,-

Inschrijven